Zeer geslaagde mini-elfstedentocht

Na 2 dagen met dooi en water op de ijsbaan is de ijsvloer afgelopen nacht weer stevig dichtgevroren. Dit was goed nieuws voor alle schoolkinderen die vanmiddag gratis de mini-elfstedentocht konden afleggen op de ijsbaan van de Eendracht.

Maar liefst 120 deelnemers verschenen aan de start en werden op de prachtige zonovergoten middag met een stevige wind weggeschoten voor de Elfstedentocht op het ijs in Vriezenveen. De onderbouw kon elke halve ronde een stempel halen voor de volgende plaats van de tocht der tochten en de bovenbouw mocht dit elke ronde doen. Tijdens de rondes diende er tevens gekluund te worden zoals dit ook in de echte tocht der tochten op veel plaatsen voorkomt. Veel ouders genoten van de sportieve prestaties van hun kroost en waren zeer enthousiast over deze tocht.

Na te zijn gefinished in 'Leeuwarden' op de Bonke 'Eendracht' Vaart konden alle kampioenen hun oorkonde van deze editie van de elfstedentocht ophalen in de kantine en kon een ieder vol trots huiswaarts keren.

Heeft u mooie foto's van de elfstedentocht? Mail deze dan naar info@ijsclubeendracht.nl, dan komen de mooiste in het aangemaakte fotoalbum te staan.