Zaterdag 11 februari 2012 korte baanwedstrijd om de L÷wikbeker

IJsclub Eendracht houdt komende zaterdag de traditionele korte baan wedstrijd voor mannen senioren om de Löwik wisselbokaal. De schaatswedstrijd op de ijsbaan aan de Geesterenseweg 11 begint om 14.00 uur.

Deelnemers kunnen zich tot zaterdagmiddag 13.00 uur inschrijven in de kantine, via 0546–561805 of via het emailadres info@ijsclubeendracht.nl.

De wisselbokaal werd twee jaar geleden gewonnen door Zwollenaar Michel Mulder, de broer van Ronald Mulder die op de Winterspelen in Vancouver meedeed aan de 500 meter. Mulder versloeg destijds Freddy Wennemars uit Dalfsen en Jeroen Schoppink uit Den Ham.

De traditie van deze race gaat terug tot in de jaren veertig van de vorige eeuw. Jan Löwik opende destijds een meubelwinkel in Vriezenveen en hij was in die tijd ook voorzitter van ijsclub Eendracht.

Winnaar van 2009