L÷wikbeker verreden onder mooie ijs- en weersomstandigheden

Zaterdagmiddag werd om 14.00 uur de kortebaanwedstrijd om de Löwik Meubelen Wisselbokaal verreden op het natuurijs van de IJs- en Skeelerclub de Eendracht gelegen aan de Geesterenseweg 11 te Vriezenveen.

De Löwik Meubelen Wisselbokaal wordt al sinds de jaren ’40 van de vorige eeuw verreden op de ijsbaan van de Eendracht

Deze is ontstaan omdat in die tijd Jan Löwik op het Oosteinde van Vriezenveen een meubelwinkel opende en tevens ook voorzitter was van de ijsclub Eendracht.

Na een week van voorbereiding en veel poetswerk lag de ijsvloer er vandaag perfect bij

De deelnemers werden weggeschoten onder goede ijscondities en uitstekende weersomstandigheden.

Ladyspeaker Moniek de Grood en starter Johan Harbers zorgden ervoor dat de wedstrijd deskundig en voorspoedig werd afgewikkeld en uit een spannende finale uiteindelijk 3 prijswinnaars aan konden treden voor het ereschavot.

De prijswinnaars werden in de kantine door voorzitter Jan Smelt van de Eendracht gefeliciteerd en namens Löwik Meubelen werd door Moniek de Grood de bekers en geldprijzen uitgereikt.

Een mooie derde prijs ging naar Adrian Egas uit Vriezenveen. De tweede prijs was voor Freek Berkhoff uit Vriezenveen.

De eerste prijs en de Löwik Meubelen Wisselbokaal viel ten deel viel aan Jeroen Schoppink uit Mariënberg die 3 jaar geleden als 3e ook al op het ereschavot mocht plaast nemen.

Voor een sfeerimpressie en de foto's van de winnaars kunt u het fotoalbum raadplegen.

Kijk ook youtube filmpje  http://youtu.be/ldCiyfnqxWI